Kucharz
Kucharz to specjalista ds. przygotowania posiłków. Zawód kucharza jest jednym z najpopularniejszych i najbardziej pożądanych zawodów na świecie. Każdy może ugotować coś szybko i smacznie, ale wykwalifikowani kucharze tworzą dania często zwane dziełami sztuki. Gotując, łącząc aromaty i smaki, a także pięknie dekorując potrawy możesz dostarczyć ludziom wiele radości i pozytywnych doznań.

Zadzwoń do nas:
12 372 00 40
Jeżeli jesteś zainteresowany zawodem kucharza, posiadasz zmysł estetyczny, umiejętności manualne, jesteś życzliwy, uprzejmy oraz potrafisz pracować w zespole , dołącz do nas!
HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań, obejmującej:
1) ocenianie jakości produktów;
2) przechowywanie żywności;
3) obróbkę produktów i przygotowanie stanowiska pracy;
4) obsługę sprzętu gastronomicznego;
5) przygotowanie dań zimnych, gorących i podstawowych deserów;
6) wydawanie dań.
- restauracjach,
- kawiarniach,
- hotelowych zakładach gastronomicznych,
- w przedsiębiorstwach zajmujących się produkcją wyrobów i półproduktów spożywczych,
- barach szybkiej obsługi,
- punktach małej gastronomii,
- szpitalach,
- szkołach,
- przedszkolach,
- internatach,
- i innych stołówkach
- przygotowanie do udziału w konkursach gastronomicznych i cukierniczych / np. Powiatowy Konkurs Gastronomiczny, Powiatowy Konkurs Cukierniczy/,
- wycieczki zawodowe do zakładów produkcyjnych, gastronomicznych, handlowych,
- wyjazdy na Międzynarodowe Targi Wyposażenia Gastronomii HORECA i Targi Artykułów Spożywczych i Napojów GASTROFOOD,
- praktyki zawodowe w wybranych przez uczniów zakładach gastronomicznych.










